Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Un parlamentar de Vaslui contestă valoarea filmului “Poziţia copilului”

Deputatul PSD de Vaslui, Victor Cristea a ieşit la microfonul Parlamentului pentru a-şi exprima indignarea faţă de filmul “Poziţia copilului” în regia lui Călin Peter Netzer şi având-o în rolul principal pe Luminiţa Gheorghiu.

Cu ocazia unor dezbateri privind legea care reglementează “Ordinul Artiştilor”, deputatul s-a arătat revoltat de limbajul vulgar folosit în film şi a sugerat că pelicula nu face altceva decât să denigreze şi să umilească poporul român. Mai mult, Victor Cristea pune acum sub semnul întrebării viitoarele finanţări de către stat ale unor producţii cinematografice româneşti. Ba chiar a justificat premiile obţinute de acest film prin interesul străinilor de a-şi bate joc de copiii şi învăţământul din România.

“Poziţia copilului” a obţinut Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin şi este filmul care va reprezenta România la premiile Oscar.

Prin afirmaţiile sale, făcute public, deputatul de Vaslui îşi arată cu prisosinţă limitele culturale şi de bun simţ. In plus, fiind reprezentantul în Parlament al câtorva zeci de mii de oameni, ne aminteşte, pentru a câta oară, că democraţia nu este altceva decât cel mai mic rău dintre toate relele posibile!?

Ne întrebăm cu maximă îngrijorare ce atitudine va adopta domnul deputat după ce va vizita o galerie de arta cu nuduri de Botticeli…

Nutrim totuşi speranţa că nu va propune un proiect de lege prin care tot ce nu-i convine gustului domniei sale să fie ars în piaţa publică.

Lăsați un comentariu