Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Reacţia PDL Vaslui faţă de modificările USL aduse Codului Penal

PDL a depus, joi, două sesizări la Curtea Constituţională pe marginea Codului Penal aşa cum a fost el votat de parlamentarii PSD şi PNL în marţea neagră din Parlament. Ele arată că sunt neconstituţionale trei dintre prevederile votate de USL marţi: reglementările noi privind conflictul de interese, reglementările noi privind pedepsele în caz de prejudiciu adus statului şi reglementările noi prin care aleşii, parlamentari sau locali, nu sunt funcţionari publici.

 

USL a procedat precum o bandă de tâlhari. În miez de noapte au decis, departe de orice regulă sau ochi public, să dea o lovitură statului de drept pentru a îşi scăpa parlamentarii şi toţii aleşii locali, de la preşedinte de CJ la consilier local, de justiţie. Practic, cu toţii au fost puşi mai presus de lege, li s-a dat liber la afacerile în familie şi s-au asigurat că ANI şi DNA nu îi mai poate deranja.

 

PDL nu a avut nici un reprezentant la comisia juridică. Din cei doi reprezentanţi, unul de la FC altul de la PDL, a fost prezent doar cel de la FC. Deputatul PDL este în concediu de maternitate. Deputatul FC a participat la prima parte a şedinţei juridice, la care a stat dealtfel şi presa, şi a plecat la încheierea oficială a lucrărilor. Nu s-a discutat nimic despre Codul Penal, acest subiect nu se afla pe ordinea de zi.

Caracterul de premeditare al celor de la USL este evident. Altfel nu se poate explica de ce ulterior, în miez de noapte, doar câţiva dintre membrii Comisiei au fost re-convocaţi într-o altă sală decât cea de lucru pentru comisie. Chiar reprezentanţi din Comisia Juridică au admis acest lucru (Bogdan Ciucă).

 

PDL a depus vineri, 13 decembrie a.c., o sesizare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru anchetă şi sancţiuni administrative şi, eventual, penale faţă de vicepreşedintele comisiei juridice Ciprian Nica (PSD) care a semnat un fals – cele două rapoarte privind modificările operate Codului Penal susţin, sub semnătură, că au fost prezenţi 22 din 27 deputaţi membri ai Comisiei Juridice. Este o minciună cu atât mai gravă cu cât este semnată şi apare pe un document oficial.

 

Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt vinovaţi direct de distrugerea imaginii României ce va avea efecte directe asupra fiecărui român. (neîncrederea în puterea politică taie investiţiile, afacerile şi se adaugă la economia distrusă de USL prin cele 35 de noi taxe şi impozite). De asemenea, Victor Ponta ascunde printr-o serie de minciuni impardonabile faptul că partidul său vrea imunitate în faţa legii pentru toţii aleşii lui. Decizia de a se include Codurile Penale în dezbaterea Parlamentului NU a fost luată de toţi liderii de grup. Liderul de grup al PDL nu a participat la nicio întâlnire de acest fel în afara celei uzuale din fiecare luni când nu s-a pronunţat vreun cuvânt despre Codul Penal.

 

Crin Antonescu face acum pe cavalerul justiţiei când în fapt toţi deputaţii liberali au votat în favoarea modificărilor la Codul Penal. Doar valul de critici internaţionale l-au făcut pe Crin Antonescu să dea înapoi. De asemenea, Crin Antonescu face un joc ipocrit când spune că Valeriu Zgonea ar trebui să repună în discuţia Parlamentului modificările la Codul penal. Acest lucru NU se poate face din punct de vedere procedural, mai ales că iniţiativa fusese chiar semnată, după adoptare, de ambii preşedinţi ai Camerelor, inclusiv dl Antonescu.

 

PDL consideră că USL continuă atacul la statul de drept început încă de anul trecut. Este doar episodul doi dintr-o luptă care a stat la baza formării USL – lupta cu justiţia şi statul de drept.

 

Reacţia Cancelariilor occidentale, a Statelor Unite, a fost la fel de vehementă ca anul trecut pentru că lucrurile sunt la fel de grave. Ce a făcut USL printr-o serie de abuzuri marţea trecută afectează imaginea României şi o aruncă în rândul statelor nedemocratice.

Sursa: Comunica de Presa

Lăsați un comentariu