Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Colegiul Director al PDL a validat candidatura lui Cătălin Predoiu pentru prezidenţialele din 2014

Colegiul Director Naţional al PDL a validat, în cadrul şedinţei de luni, la propunerea Comisiei Naţionale pentru statut, etică şi litigii, votul celor 137.000 de membri PDL care s-au exprimat în cadrul scrutinului intern în urma căruia Cătălin Predoiu a fost desemnat drept candidat al PDL la prezidenţialele din 2014.

PDL este primul partid din România care îşi desemnează candidatul în cadrul unui proces electiv intern. Am avut în cursă doi colegi şi le mulţumesc amândurora, domnului Falcă şi domnului Predoiu. A fost desemnat drept candidat al PDL Cătălin Predoiu şi am convingerea că domnul Falcă va fi primul susţinător al domnului Predoiu în campania ce va urma şi care va fi mult mai grea decât competiţia internă de până acum”, a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga care a mulţumit şi tuturor membrilor PDL, membrilor BPN şi organizaţiilor judeţene pentru implicarea în scrutinul intern.

Gheorghe Falcă a declarat că i-a transmis succes lui Cătălin Predoiu. “Vom avea un parcurs împreună şi în următoarele luni şi ne vom regăsi în structura care va sprijini această campanie. Putem vedea astăzi diferenţa între cei care nu apără statul de drept şi cei care au făcut eforturi ajutând la constituirea instituţiilor statului de drept. Cătălin Predoiu poate fi o garanţie pentru menţinerea statului de drept”, a spus Gheorghe Falcă.

 

Cătălin Predoiu a declarat, la rândul său, că deşi este un moment foarte important pentru el şi pentru PDL, “situaţia în care USL a adus România face ridicolă orice formă de festivism”.

De aceea, primul meu gând se îndreaptă către proiectul pe care l-am început împreună cu PDL la Ministerul Justiţiei şi doresc să îl continui: o Românie bazată pe stat de drept, pe independenţa justiţiei dar şi o Românie prosperă. Am primit responsabilitatea de a candida la Preşedinţia României din partea PDL cu încredere în viitor, în forţele noastre, cu încrederea că suntem de partea binelui. Vedem cum domnii Ponta şi Antonescu fac rău României de mai bine de 17 luni, lucrează pentru corupţi şi vor să scoată România din Europa. PDL vrea să elimine corupţia, să avem un stat de drept prosper şi cetăţeni fericiţi în Uniunea Europeană. Acestea sunt valorile pentru care împreună cu colegii mei voi fi mândru să mă lupt în campania electorală pentru o victorie în care cred”, a declarat Cătălin Predoiu.

Preşedintele PDL a mai declarat, luni, la finalul şedinţei Colegiului Director că “PDL rămâne consecvent cu principiul lui în apărarea statului de drept”. “USL nu a renunţat la niciunul dintre obiectivele pe care şi le-au propus în vara lui 2012. Au încercat să modifice Statutul Parlamentarului pentru a crea o super-imunitate. PDL şi nimeni altcineva a fost acela care a atacat de cinci ori la CCR Statutul şi a câştigat astfel încât nu a intrat în vigoare. USL va continua să facă presiuni pentru a îşi atinge obiectivele, nu putem crede în sinceritatea lui Ponta şi Antonescu”.

În acest context, preşedintele PDL a informat asupra deciziei Colegiului Director de a îi sancţiona pe cei trei deputaţi care au votat altfel decât restul partidului în ce priveşte una dintre prevederile contestate de modificare a Codului Penal, mai exact cea referitoare la conflictul de interese.

“Cred în sinceritatea celor trei deputaţi care au spus, în cadrul discuţiei din Colegiul Director, că au votat din greşeală. Dar, până la urmă, discutăm despre imaginea PDL şi prin votul majorităţii Colegiului au fost sancţionaţi cu suspendare din partid pentru trei luni”, a spus Vasile Blaga.

Preşedintele PDL a mai spus că liderii de grup ai PDL, Mircea Toader şi Cristian Rădulescu, au demisionat din funcţii pentru că au considerat că au lezat imaginea partidului prin semnăturile puse pe proiectul de Cod Etic al parlamentarilor chiar dacă au fost retrase imediat încă de acum aproape două săptămâni. “Vă amintesc  că semnăturile au fost retrase imediat iar demisiile nu au legătură cu modificările aduse Codului Penal ci cu Codul Etic care nu a intrat în dezbaterea Parlamentului”, a spus Vasile Blaga.

Sursa: Comunicat de presa

Lăsați un comentariu