Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

 

Ciuhodaru: USL ne-a dat pe şest gazele de sişt

ciuhodaru tudorDeputatul PP-DD de Bârlad, Tudor Ciuhodaru, va participa, luni, la dezbaterea «Problematica exploatării gazelor de şist din perspectiva siguranţei naţionale» organizată de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS)”. Parlamentarul a interpelat guvernul USL solicitand oprirea explorarii si prezentarea unui studiu de impact privind riscurile legate de fracturarea hidraulica. Totodata deputatul de Barlad solicita public prezenta la Barlad in data de 4 aprilie, ziua nationala a luptei impotriva gazelor de sist, a primului-ministru, a ministrului mediului si a ministrului sanatatii in vederea unei dezbateri reale la care sa poata participa in mod direct toti cetatenii afectati de extragerea acestor gaze.

Inainte de alegeri majoritatea USL a clamat public nocivitatea gazelor de sist doar pentru a valorifica electoral temerile cetatenilor. Dupa alegeri, aceeasi majoritate USL, neaga promisiunile electorale si isi schimba la 180 de grade  atitudinea. Gazele de sist au fost ,,reevaluate” pe criterii doar de ei stiute iar orice manifestare impotriva gazelor de sist e interzisa de autoritatile locale“, a afirmat Ciuuhodaru.

Parlamentarul de Bârlad susţine că “politicieni care anul trecut plangeau cu lacrimi de crocodil in fata a 8000 de cetateni prefera azi sa mimeze implicarea si sa participe doar la dezbateri in mediul controlat si confortabil in Parlamentul Romaniei”.

Ciuhodaru consideră ca cei de la USL  trebuie sa raspunda pentru incalcarea promisiunilor. De aceea solicit public prezenta primului ministru si a ministrului mediului la Barlad pe 4 aprilie pentru explica cetatenilor carui fapt i se datoreaza schimbarile survenite in abordarea gazelor de sist.

“Pana nu ni se ofera aceste explicatii si in absenta oricarui studiu de impact orice explorare trebuie oprita. Romania trebuie sa aiba un program de indepedenta energetica bazat pe resurse nepoluante astfel incat sa nu ,,gazam” pe cativa arginti viitorul vasluienilor“, a spus acesta.

Lăsați un comentariu