Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Vezi cine este cel mai avut ales din Vaslui!

Aleşii noştri au ieşit, de cele mai multe ori, în evidenţă prin averile impresionante pe care le au. De departe, cel mai înstărit ales din judeţul Vaslui este Ana Birchall, cea care a prins un post de parlamentar la alegerile din decembrie, anul trecut, în Colegiul numărul 5 Zorleni.

Potrivit declaraţiei de avere a Anei Birchall, cea care a fost şi consilierul premierului Victor Ponta, dar şi secretarul executiv al Partidului Social Democrat (PSD), aceasta se poate lăuda că este cel mai bogat dintre candidaţii la alegerile parlamentare din judeţul Vaslui. Împreună cu soţul ei, Ana Birchall are depozite bancare care însumează sute de mii de euro şi dolari, mai multe imobile în ţară şi în statele Unite ale Americii. Astfel, ea are trei apartamente, din care unul în SUA cumpărat în anul 2002, dar şi două case, una de vacanţă şi una de locuit construite tot în America.De asemenea, Ana Birchall are două terenuri de 14.000 de metri pătraţi, respectiv 7.447 de metri pătraţi, ambele trecute la categoria „fâneaţă“ şi 16.447 de metri pătraţi de păşune, cele trei suprafaţe fiind în localitatea Dorna Arini din  judeţul Suceava.

Ana Birchall mai are deschise 11 conturi şi depozite bancare care valorează sute de mii de euro şi dolari, dar şi titluri de stat, certificate şi obligaţiuni, dar şi plasamente financiare în străinătate estimate la 23 de milioane de euro.

Deputata de Vaslui conduce un autoturism marca Volvo cumpărat în anul 2006 şi a cumpărat de-a lungul timpului bijuterii în valoare de 35.000 de euro şi un lingou de aur de un kilogram, cumpărat cu titlu de investiţie în anul 2011 a cărui valoare se ridică la suma de 200.000 de lei.

La capitolul datorii, Ana Birchall are făcute două împrumuturi făcute în SUA în anii 2000 şi 2002 a căror valoare este de aproape 400.000 de dolari, dar şi unul făcut în România, în 2007, în valoare de 10.000 de euro.

Adrian Tighici, „regele gazului“ din Vaslui

Adrian Tighici, consilier judeţean la Vaslui, este un alt ales care nu duce grija zilei de mâine. Acţionar la Gaz Est, care deţine monopolul în judeţ la distribuţia de gaz metan, alesul se laudă cu două terenuri, unul agricol şi unul în intravilan, în suprafaţă totală de 3 hectare, o vilă în localitatea Băcăoani şi un spaţiu comercial de 76 de metri pătraţi în oraş achiziţionat de soţia lui în 2001.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Tighici este avut şi în conturi, el având două depozite bancare de aproape 600.000 de lei, alte două conturi îm valută în valoare de 5.800 de euro, dar şi 32.920 de lei, la care se adaugă 82.000 de euro, bani băgaţi în fonduri de investiţii. Grosul averii lui Tighici vine de la Gaz Est, firmă cu o cifră de afaceri de milioane de euro pe an, unde ocupă funcţia de preşedinte şi director general.

Soţii Tighici au mai obţinut suma de 9.535 de lei în urma închirierii unui spaţiu comercial din municpiul Vaslui. Şeful de la Gaz Est nu a dorit să îşi facă public şi veniturile în casate de la societatea furnizoare de gaz metan, acestea fiind confidenţiale conform contractului de management.
Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu