Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Ciuhodaru: Desfiinţarea CAS potenţează frauda din sistemul sanitar

Ciuhodaru TudorDeputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru considera ca desfiintarea caselor de asigurari de sanatate propusa de Ministerul Sanatatii potenteaza frauda din sistem prin diminuarea aparatului de control privind cheltuirea fondurilor. Deputatul va popune un proiect de act normativ prin care reprezentantii organizatiilor de pacienti vor fi inclusi in consiliul de administratie al caselor de sanatate pentru un control mai bun in gestionarea banilor.

Coruptia, subfinantarea si calitatea slaba a serviciilor medicale sunt cele trei boli ale sistemului medical. M-am intrebat mereu cum aceleasi servicii de laborator sau imagistice nu sunt rentabile atunci cand sunt facute de spitale dar devin brusc aducatoare de profit atunci cand functioneaza tot pe baza biletelor de trimitere in sistemul privat. Azi am avut raspunsul cand am vazut cum sunt volatizati sute de mii de euro din bugetul casei de asigurari de sanate”, susţine Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, reforma TV a oficialilor din sanatate nu a adus nimic bun sistemului. Nu am vazut nici construirea de spitale regionale si nici redeschiderea vreunui spital inchis politic, nici rezolvarea problemei terapiei pacientilor oncologici sau a lipsei vaccinurilor esentiale si nici marirea salariilor rezidentilor.

El consideră că o noua lege a sanatatii poate rezolva cele trei probleme dar se prefera carpeli si experimente fara studii de impact in locul unei solutii radicale. Pentru a limita lipsei de transparenta a cheltuielilor de sanatate si sifonarea banului public pe criterii politice propunem includerea asocitatiilor de pacienti in consiile de administratie a casei de asigurari de sanatate.

Lăsați un comentariu