Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Circa 20.000 de miei vor fi scoşi la vânzare în pieţele din Vaslui. Cât va costa un kilogram

Aproximativ 20.000 de miei vor fi sacrificaţi şi scoşi la vânzare în pieţele din Vaslui în preajma sărbătorilor de Paşti, preţul de vânzare estimat de către crescătorii de ovine fiind cuprins între 25 şi 28 de lei în carcasă, mai mare cu 25 la sută faţă de anul trecut. Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Ovismold” Vaslui anunţă o ofertă foarte mare de miei pentru sărbătorile de Paşti, în condiţiile în care vor fi sacrificaţi şi scoşi la vânzare în cele trei pieţe din Vaslui, Bârlad şi Huşi un număr de aproximativ 20.000 de miei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În schimb, preţul estimat de crescătorii de ovine va fi mai mare cu 25 la sută faţă de anul trecut, fiind cuprins între 25 şi 28 de lei în carcasă.

„Preţul mai mare la kilogramul de carne de miel este dat de faptul că nu prea a existat nutreţ în iarna care s-a încheiat sau a costat foarte mult, având în vedere seceta de anul trecut. În plus, sezonul rece s-a mai prelungit cu o lună, ceea ce înseamnă iarăşi costuri ridicate de creştere a animalelor. Însă, până la urmă, preţul se va regla în funcţie de cererea existentă pe piaţă în acea perioadă”, a declarat, vineri, pentru preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Ovismold” Vaslui, Ioan Agafiţei. Pe lângă piaţa locală, crescătorii de ovine din Vaslui au exportat în aceste zile 1.600 de miei în Italia, la preţul de 10 lei în viu.

Lăsați un comentariu