Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

3 aspecte care îți garantează o funcționare corectă a centralei pe lemne

Achiziționarea unei centrale pe lemne reprezintă un pas foarte important atunci când îți dorești să te bucuri de cât mai mult confort chiar dacă locuiești la casă. Prin urmare trebuie să te folosești de o serie de criterii de care să ții cont cu strictețe pentru o achiziție reușită. Îți dorești sigur o centrală pe lemne care să funcționeze fără probleme, să îți încălzească întreaga locuință și totodată să te ajute să reduci cât mai mult cheltuielile pentru căldură.

Chiar și după ce ai ales o centrală pe lemne bună poți întâmpina probleme, iar asta mai ales dacă nu urmărești anumite aspecte. Despre acestea ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Am contactat echipa de la Stropuva România iar astfel am obținut informații foarte prețioase.

Astfel, dacă te întrebi care sunt aspectele ce trebuie urmărite neapărat după achiziția centralei pentru a te asigura că aceasta va funcționa fără probleme, atunci ai ajuns la locul potrivit!

Instalarea corectă

Înainte de toate ar trebui să te asiguri că instalarea este realizată corect și fără compromisuri. În acest sens producătorii oferă mai multe indicații în manualul tehnic, indicații care ar trebui să fie respectate cu strictețe de către instalator.

De asemenea, recomandăm ca instalarea să fie realizată de către un instalator priceput și experimentat care poate garanta o instalare centrala Stropuva exact ca la carte. Dacă sunt urmate toate indicațiile, atunci centrala va funcționa la parametri optimi și nu vor apărea probleme tehnice ulterior, ceea ce desigur că este minunat.

În cartea tehnică dar și pe site-ul celor de la Stropuva vei găsi foarte multe instrucțiuni pentru instalarea centralelor pe lemne din oferta lor, așa că dacă vei opta pentru o astfel de centrală atunci vei beneficia de toate indicațiile necesare pentru o experiență cât mai plăcută.

Anexa centralei

Cele mai multe dintre centralele pe lemne trebuie instalate în exteriorul locuinței, pentru un plus de siguranță și nu numai. Ei bine, această anexă a centralei trebuie la rândul său să îndeplinească mai multe cerințe importante astfel încât să permită centralei o bună funcționare în condiții de siguranță deplină.

Aici vei lua mai multe măsuri și pentru a garanta siguranța gospodăriei tale. Mai exact, nu trebuie să depozitezi materiale inflamabile, așa cum sunt și lemnele de foc, în aceeași cameră cu centrala și totodată întreaga anexă ar trebui să fie construită doar din materiale cât mai sigure.

Fiecare producător are recomandările sale în legătură cu distanța dintre anexa centralei și casă, iar această recomandare ar trebui respectată cu strictețe.

Combustibilul utilizat

Iar cel de-al 3-lea aspect care îți va garanta o foarte bună funcționare a centralei pe lemne este combustibilul utilizat. Trebuie să insistăm în legătură cu faptul că, cu cât lemnele sunt mai calitative, cu atât și centrala va funcționa mai bine și mai eficient.

Calitatea lemnelor se referă mai exact la gradul acestora de uscare și totodată la esența lor. Astfel, noi recomandăm desigur folosirea lemnelor cât mai uscate și totodată care sunt de esență tare.

Acestea sunt așadar cele 3 aspecte pe care trebuie să le respecți atunci când îți dorești ca sistemul tău de încălzire pe bază de combustibil solid să funcționeze fără probleme.

 

Lăsați un comentariu