Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Camerele de supraveghere sunt tot mai diversificate – cum întâmpină magazinele de profil cerințele publicului

Trăim în lumea în care ne obsedează ideea de control, mai cu seamă din teama pericolelor. În încercarea de a preîntâmpina unele evenimente, dotăm casa cu sisteme moderne. Unul dintre acestea se referă la camerele de supraveghere. Acestea sunt soluții tot mai des întâlnite. Le regăsim în spații private, dar și publice, montate în parcări, în perimetre diverse unde există preocupare pentru siguranța zonei.

Pentru a fi eficientă, camera de supraveghere trebuie să fie aleasă conform cu anumite criterii – locul de amplasare, ce unghi acoperă, cât de clară este imaginea redată, rezistența la anumite condiții de mediu etc.

Alegerea pe testate

Se poate spune că nimic nu este mai eficient decât testarea în sine, prin putere exemplului fiind dovedită și performanța unui sistem. Se aplică și în acest caz, a camerelor de supraveghere. Unele sunt de mici dimensiuni, de tip pinhole spre exemplu, altele destinate spațiilor exterioare. Dacă dorești să vezi sau să testezi produsele, caută un magazin online din Bucuresti de camere supraveghere, la sediul căruia poți să mergi.

O alternativă este și mediul online. Chiar dacă fizic nu pot fi văzute camerele de supraveghere disponibile un mare avantaj îl reprezintă diversitatea de produse, stoc mai mare ce se poate vizualiza mai rapid. La Skut.ro spre exemplu, consilierea, așa cum este de așteptat, în magazinul fizic este înlocuită de asistența la preluarea comenzilor. Suport tehnic chiar și post vânzare, îi ajută pe cei interesați și posesori de cameră de supraveghere să înțeleagă perfect principiul de funcționare al acestor sisteme și să le folosească corespunzător.

Mai mult decât atât, produsele au garanție conform cu ceea ce producătorul oferă. Montajul este asigurat, indiferent de locația din țară. Așadar online-ul nu limitează opțiunile, avantajele pe care un comparator le poate avea.

Alegerea unei camere de supraveghere

Primul criteriu de departajare este tehnologia ce stă în spatele acestora, respectiv cameră analogică sau IP. Dacă în primul caz vorbim despre transmiterea videourilor directe vizionate pe TV, decoder sau PC, cele IP au format digital, într-o rețea sau server. Diferențele între cele două se observă și la costuri și capacitate. Un avantaj major al celor IP este că se pot monta mai ușor, fiind nevoie de cabluri de rețea ce de cele mai multe ori există deja în locație. Pot fi mai scumpe, dar sunt mai moderne.

Din punct de vedere al amplasării, interesează specific ce rezistență au camerele de supraveghere, întrucât cele pentru exterior trebuie să funcționeze optim și când este întuneric, ceață, când plouă și așa mai departe. Forma, mărimea, dacă sunt wireless sau nu, cu rezoluții mulțumitoare de până la 8 mpx, tipul de alimentare, existența și a unui card SD și multe altele pot fi criterii de departajare.

Nu se poate spune care tip de cameră este mai performantă și mai bună, întrucât ține mai mult de raportarea la fiecare caz în parte, în funcție de unde va fi montată camera, ce zonă, perimetru are de acoperit și de calitatea imaginii.

Costuri de achiziție și mentenanță

În zilele noastre este parcă mai ușor ca oricând să deții un sistem de supraveghere. Dacă montajul este oricum asigurat de cei de la care cumperi, cum este cazul celor de la Skut.ro, când vine vorba despre mentenanță nu se poate spune că sunt acțiuni complexe. În principiu, sistemele de acest gen vin la pachet și cu o garanție de 2 ani, după caz, în funcție de tipul de cameră de supraveghere. Pentru eventuale probleme sau erori de funcționare, aceeași sursă stă la dispoziție, cu personal priceput încât să ofere asistență tehnică oricând este nevoie.

În ceea ce privește costurile de achiziție, există varietate. Sunt camere de supraveghere ce pot depăși 1000 de lei sau în varianta mini sunt și la jumătate din acest preț. Cert este că sunt și variante mai accesibile, în funcție de tehnologia lor de funcționare – cele analogice sunt mai ieftine – sau chiar și în funcție de brandul producător. În oferta de la skut.ro sunt enumerate modele de camere de supraveghere de tip bullet, dome, cube, speed dome, printre altele, de marcă Samsung, Dahua sau Hikivision. Acestea sunt doar câteva dintre opțiuni.

 

 

Lăsați un comentariu