Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Primarul unui oraş din Vaslui reclamat că ar fi ucis câini comunitari, găsit nevinovat de poliţişti

Primarul oraşului vasluian Negreşti, Vasile Voicu, reclamat de o fundaţie pentru ocrotirea animalelor că ar fi ucis câini comunitari, a fost găsit nevinovat de către poliţişti în urma cercetărilor desfăşurate de aceştia în condiţiile în care nu au fost identificaţi maidanezii care ar fi fost omorâţi.

Poliţiştii vasluieni au dat soluţia de „neînceperea urmăririi penale” în dosarul instrumentat pe numele primarului din Negreşti, Vasile Voicu, în urma unei plângeri depuse de Asociaţia de protecţie a animalelor „Veravet” Bucureşti, care reclama uciderea câinilor comunitari din oraş.

În plângerea penală depusă la Poliţie, asociaţia susţinea, în baza unei sesizări făcute de o femeie din Negreşti, că pe străzile şi într-un padoc din oraş ar fi fost găsiţi maidanezi omorâţi de către angajaţi ai primăriei, la ordinul edilului Vasile Voicu.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti, s-a constatat că, în primul rând, în oraşul Negreşti nu există un padoc pentru adăpostirea câinilor comunitari. Totodată, în perioada în care se susţine că ar fi apărut acele animale ucise nu s-au găsit câini morţi, şi nici nu a existat sesizări la unitatea sanitar-veterinară din Negreşti cu privire la acest aspect. În aceste condiţii, reclamaţia este neîntemeiată, fiind dată soluţia de neîncepere a urmăririi penale a primarului Vasile Voicu„, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu