Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Autorităţile din Vaslui, în alertă după cutremur

Urmare a cutremurului care a avut loc în dimineaţa zilei de duminică, 6 octombrie, la Instituţia Prefectului Judeţul Vaslui au fost convocate o parte din instituţiile ce fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “ Podu Înalt”, EON Vaslui, Gaz Est, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi primăria municipiului Vaslui.

La solicitarea domnului prefect Radu Renga, şeful ISU Vaslui, col. Neculai Olaru, a  prezentat etapele de intervenţie în cazul unui cutremur de peste 7 grade; ulterior, pe domenii, s-a făcut o evaluare a punctelor de vulnerabilitate din judeţ. Spre exemplu, în municipiul Vaslui, potrivit celor afirmate de domnul primar ing.Vasile Pavăl, nu sunt probleme cu unităţile şcolare şi nici blocuri încadrate la grad de risc seismic 1, putând apărea unele dificultăţi la blocurile vechi. ISU a prezentat situaţia construcţiilor din municipiul Bârlad, aici înregistrându-se 10 blocuri cu grad de risc seismic 1.

Având în vedere problemele din municipiul Bârlad, luni, 07 octombrie, am decis să facem face o analiză amănunţită cu toate instituţiile responsabile pe acest segment pentru a se găsi soluţiile necesare sprijinirii populaţiei din aceste blocuri dar şi pentru a se cunoaşte ce şcoli au astfel de probleme ”a declarat Radu Renga, prefectul judeţului Vaslui.

Lăsați un comentariu