Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

S-a semnat primul proiect de cooperare Vaslui – Cahul

La Primăria Municipiului Vaslui, în cadru festiv, a fost semnat miercuri primul proiect de cooperare transfrontalieră între municipiul Vaslui şi oraşul Cahul, Republica Moldova. Cei doi primari, Vasile Pavăl şi Petru Burlacu şi-au exprimat disponibilitatea pentru realizarea, pe viitor, şi a altor proiecte comune.

Proiectul în care Primăria Municipiului Vaslui este parteneră alături de Primăria Oraşului Cahul, „Creşterea capacităţii de management al deşeurilor pentru un mediu mai curat în oraşele Vaslui şi Cahul”, depus în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, Prioritatea 2 „Provocările de mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă”, Măsura 2.2 „Surse de apă, canalizare şi management al deşeurilor” a fost semnat ieri de către cei doi primari, respectiv Vasile Pavăl şi Petru Burlacu. Proiectul oferă dotarea necesară pentru îmbunătăţirea managementului deşeurilor în Vaslui şi Cahul, prin achiziţia de utilaje şi containere necesare.

„Am fost plăcut impresionat de felul în care se prezintă şi se dezvoltă municipiul Vaslui, şi vrem să implementăm şi alte parteneriate în zonă. Mizăm pe Centrul de informare turistică ce va fi operaţional în luna februarie 2014″, a declarat Petru Burlacu, primarul oraşului Cahul, completat de primarul Vasluiului, Vasile Pavăl: „Vom da întâietate oraşului Cahul, urmând ca noi să fim doar parteneri în proiectele ce vor fi dezvoltate împreună. Noi vom veni mai mult cu proiecte de popularizare a municipiului Vaslui la Cahul”. Ca un răspuns la aprecierea pozitivă exprimată de primarul Burlacu cu privire la Parcul Copou, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a anunţat public intenţia de mărire a parcului, prin înglobarea, începând de anul viitor, şi a suprafeţei de circa 2 ha pe care actualmente sunt situate serele, şi modernizarea parcului Copou.

 

Lăsați un comentariu