Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Şeful CJ Vaslui: “Un proces grăbit fără o fundamentare ştiinţifică poate afecta regionalizarea”

Cunoscut pentru dezacordul manifestat deseori în ceea ce priveşte regionalizarea, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, susţine că printr-o colaborare mai strânsă între cele 8 regiuni deja existente , se va asigura o dezvoltare durabilă a teritoriului, potrivit Esttv. Şeful CJ Vaslui susţine că “un proces grăbit fără o fundamentare ştiinţifică poate afecta regionalizarea”

În altă ordine de idei, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui este de părere că o posibilă regionalizare ar avea atât efecte negative, cât şi pozitive. Atragerea de fonduri europene consistente pentru dezvoltarea unei regiuni ar fi o bilă albă a acestui mult comentat proiect. Făcând o paralelă între viitor şi prezent, judeţul Vaslui, se numără printre unităţile teritorial administrative fruntaşe în atragerea de bani europeni şi implementarea de proiecte viabile pentru populaţie. În ceea ce priveşte colaborarea cu instituţii descentralizate din Republica Moldova şi Ucraina, judeţul Vaslui se poate mândri cu atragerea unor fonduri europene importante în derularea de proiecte menite a dezvolta sectoarele administrative.

Dumitru Buzatu spune că, dacă nu ar fi existat astfel de colaborări, instituţiile respective ar fi nevoite să ia bani de la bugetul local, bani şi aşa puţini în comparaţie cu necesităţile judeţului.

 

Lăsați un comentariu