Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Padoc construit ilegal la Vaslui! Oamenii au făcut plângere la Primărie din cauza animalelor

Un padoc în care sunt peste 40 de câini a fost construit ilegal la Vaslui. Acesta a fost construit în localitatea vasluiană Tutova de o asociaţie de protecţie a animalelor, fără autorizaţie, însă. Oamenii care locuiesc în apropiere spun că nu mai suportă disconfortul creat de animale şi s-au plâns la Primărie.
Astfel că autorităţile din Tutova au somat Asociaţia „Ajutaţi-l pe Azorel”, după ce peste o sută de persoane au făcut reclamaţie. Localnicii se plâng de mirosul insuportabil care vine de la animale, dar şi de gălăgia care se aude de la padoc.

„Am convocat o şedinţă de îndată a Consiliului Local, în care s-a hotărât că nu este permisă construirea de padocuri la o distanţă mai mică de 300 de metri de limita intravilanului, în orice localitate din comună. Nu suntem împotriva funcţionării unui adăpost pentru maidanezi în Bădeana, dar nu trebuie să aşezăm câinii înaintea oamenilor„, a declarat  primarul comunei Tutova, Ion Corciovă.

În cazul în care asociaţia nu va intra în legalitate, Primăria Tutova va merge în instanţă pentru a obţine un ordin de evacuare a animalelor din padocul ilegal.

Lăsați un comentariu