Teroare şi panică în această după-amiază în centrul municipiului Vaslui, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă, iar trecătorii au putut vedea trupele speciale cum imobilizează doi bărbaţi mascaţi despre care se ştie că au spart o bancă.
Totul a avut loc în jurul prânzului, atunci când toată lumea a început să audă cum, dintr-o maşină, se trag focuri de armă. La doar câteva secunde, mai multe maşini de poliţie, din care au coborât trupele antitero, au înconjurat autoturismul respectiv, în care se aflau doi bărbaţi care purtau cagule şi care ameninţau pe toţi cei din jur. Nu a durat mult, şi aceştia au fost imobilizaţi. Ei au fost urcaţi într-o dubă şi au fost duşi în arestul Poliţiei.
Din fericire, acesta nu a fost decât scenariul unui exerciţiu tactic, oferit de poliţişti vasluienilor, cu ocazia împlinirii celor 191 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Spectacolul oferit de oamenii legii a fost precedat de o şedinţă festivă la care au participat şi cadre ale poliţiştiolor în rezervă, oficialităţi locale şi judeţene, şefii celorlalte structuri ale Ministerului de Interne.
Ci ocazia „Zilei Poliţiei“, au fost avansaţi în grad un număr de 38 de ofiţeri şi 73 de agenţi de poliţie care au îndeplinit stagiul minim. De asemenea, au mai fost avansaţi în gradul profesional următor alţi doi subofiţeri şi un ofiţer.
În acelaşi cadru festiv, au fost acordate diplome, medalii, cupe şi sume de bani câştigătorii unor întreceri sportive organizate sub egida „Cupa Ziua Poliţiei Române-25 martie 2013“.
191 de atestare documentară a Poliţiei Române
Răsfoind filele istoriei Poliţiei Române, aflăm că, în anul 1822, domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, Şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcţionarea acestei instituţii. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea Arhanghelului Gabriel, care îi aducea vestea cea bună (Buna Vestire).