Duminică 22 Septembrie 2024, Actualizat acum 265 zile 12:00 am

 

Sute de vasluieni trebuie să dea banii de pensie înapoi pentru că au încălcat legea

Nu mai puţin de 475 de pensionari din Vaslui sunt buni de plată după ce au încălcat legea. Aceştia au încasat, anul trecut, atât pensia, cât şi salariul din activităţi profesionale.Acum,  pensionarii incompatibili au de restituit la bugetul de pensii o sumă totală de 735.617 lei.

„Din categoria de alte drepturi de asigurări sociale decât pensiile, pentru 114 beneficiari ai Legii nr. 341/2004 s-au emis decizii de debit, suma de recuperat fiind de 151.590 lei. Alte debite au mai fost generate de beneficiarii de pensie anticipatã sau anticipatã parţial, care au cumulat acest tip de pensie cu venituri din activităţi profesionale, pensionari de invaliditate gradul I sau II care au realizat şi alte venituri din activitãţi profesionale, pensionari de invaliditate încadraţi în gradul III de invaliditate care au lucrat cu normã întreagã (8 ore/zi). Potrivit legii, aceastã categorie de pensionari are voie sã lucreze doar cu jumãtate de normã (4 ore/zi)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Vaslui, Loredana Enache.

Potrivit legii, sumele încasate necuvenit cu titlu de prestaţii de asigurãri sociale se recupereazã de la beneficiari în termenul general de prescripţie de trei ani. Sumele plãtite necuvenit prin intermediul CJP se recupereazã de la beneficiari în baza deciziei casei, care constituie titlu executoriu.

Lăsați un comentariu