Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Au început lucrările la groapa ecologică de 35 de milioane de euro la Vaslui



În Vaslui au fost demarate lucrările pentru construcţia unei gropi ecologice de gunoi, care costă peste 35 de milioane de euro. Autorităţile din Vaslui încearcă de zece ani să construiască o astfel de groapă în comuna Roşieşti.

Este un proiect la care s-a lucrat multă vreme, l-am aşteptat cu toţii. Au fost demarcate în sfârşit lucrările şi aşteptăm ca ele să fie gata la termenele stabilite. Normele UE s-au înăsprit în așa hal încât atunci când cei de la Mediu aplică o amendă este un adevărat dezastru. Europenii sunt foarte duri, iar într-un an de zile nu vom mai vedea hârtii sau sticle pe drumuri. Mediul în care ne desfășurăm activitatea toți trebuie îmbunătățit. Nu s-a făcut nimic în ultimii 40 de ani în materie de mediu. S-au realizat platforme de gunoi doar cu vorba”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Mihalachi.

Proiectul de construcție a gropii de gunoi de la Roșiești are o valoare totală de 35.639.950 euro. Prin implementarea proiectului, vor fi realizate cinci zone de colectare a deșeurilor, din care patru stații de transfer (Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești).

Lăsați un comentariu