Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Trei ani de închisoare pentru un mort şi trei răniţi

Judecatoria VasluiUn tânăr de 23 de ani care în urmă cu doi ani a produs un accident soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor trei a fost condamnat la trei ani de închisoare. Vasluianul Florin Maxim va trebui să plătească şi daune de 324.ooo de lei pentru victime şi familiile acestora.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui l-au condamnat pe maxim pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă, conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală şi conducerea unui autovehicul având permisul reţinut.

Maxim este autorul unui accident care a avut loc în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2011, în urma căruia un tânăr de 21 de ani a murit, iar alţi trei au ajuns în stare gravă la spital, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat.
În maşina implicată în accident se aflau şapte tineri, din care unul era în portbagaj, iar o tânără, care a suferit o fractură de coloană, stătea în braţele tânărului în vârstă de 21 de ani care a murit, ocupantul locului din dreapta faţă a maşinii. În urma impactului cu nişte pomi de pe marginea drumului, fata a fost proiectată prin geamul maşinii direct pe pământ.
În momentul producerii accidentului, cei şapte tineri se întorceau acasă, în localitatea Laza, de la o discotecă din municipiul Vaslui.
Unul dintre pasagerii din maşină a declarat poliţiştilor că şoferul avea peste 120 km/oră atunci când a pierdut controlul volanului într-o curbă, după care s-a răsturnat.
Totodată, în urma analizelor de laborator, s-a stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,95 gram/litru alcool pur în sânge.

Lăsați un comentariu