Joi 30 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Vasluianul prins cu droguri la Sculeni a fost arestat

droguri iasi sculeni (2)Cei doi tineri prinşi cu droguri la Sculeni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Sâmbătă, Tribunalul Iaşi a admis propunerea procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile fată de Neculai P. şi faţă de cetăţeanul albanez Moris S., aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de “contrabanda calificata”  şi “introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc”.

Reamintim că, în data de 05.08.2016, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, cu sprijinul câinelui poliţist Noma, special antrenat pentru depistarea substanţelor stupefiante, a descoperit, ascunse în roata de rezervă a unui autovehicul marca Mercedes Benz, cu care călătoreau un cetăţean român şi un albanez, ambii în vârstă de 22 de ani, două pungi vidate, ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maro şi miros înţepător. Substanţa, în greutate totală de aproximativ 1200 grame, a reacţionat pozitiv la testarea preliminară, fiind posibil a fi canabis.

droguri iasi sculeni (3)
De asemenea, la controlul corporal efectuat asupra cetăţeanului român, s-a mai descoperit o pungă vidată în care se afla o substanţă de culoare maro închis, de aproximativ 83 grame, susceptibila a fi haşiş.

Substanţa vegetală a fost ridicată şi trimisă spre analiză de specialitate la Laboratorul de Analiza şi Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi care a stabilit existenţa a 1208 g de canabis şi 83,3 g de haşiş.droguri iasi sculeni (1)
Cercetările în cauză sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi.

Lăsați un comentariu