Sâmbătă 15 Iunie 2024, Actualizat acum 166 zile 12:00 am

 

Vasluian prins cu hașiș și canabis într-un Mercedes Benz

droguri (1)Politiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, cu sprijinul câinelui poliţist antrenat pentru depistarea drogurilor, au descoperit, vineri, în portbagajul maşinii condusă de un vasluian, dar şi pe corpul acestuia, mai multe pungi ce conţineau aproximativ 1.300 grame de substanţă vegetală, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (canabis şi haşiş).

La frontieră, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, cetăţeanul român Neculai P., domiciliat în jud. Vaslui, fiind însoţit de Moris S., cetăţean albanez, ambii în vârstă de 22 de ani şi rezidenţi în Italia.

În baza analizei de risc, precum şi din cauza faptului ca Neculai P. avea un compartament agitat, echipa comună de control, formată poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor şi mijlocului de transport.

droguri (2)Astfel, cu sprijinul câinelui poliţist Noma, special antrenat pentru depistarea substantelor stupefiante, autorităţile de frontieră au descoperit, în interiorul roţii de rezervă aflată în portbagajul maşinii, două pungi vidate, ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maro şi miros înţepător, care a recţionat pozitiv la testarea preliminara, fiind posibil a fi canabis.

De asemenea, la controlul corporal efectuat asupra lui Neculai P., s-a mai descoperit o pungă vidată în care se afla o substanţă de culoare maro închis, de aproximativ 83 grame, susceptibila a fi haşiş.
În legătura cu cele constatate, cetăţeanul român a declarat că pungă vidată în care se află cele 83 de grame îi aparţine şi a achiziţionat-o pentru consum propriu, în schimbul sumei de 100 euro, iar despre cele două pungi vidate de aproximativ 1.200 grame a afirmat că nu are cunoştinţă despre modul cum au ajuns în roata de rezerva a autoturismului.

În cauza s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “contrabanda calificata” şi “introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc”.

Substanţa vegetală a fost ridicată şi trimisă spre analiză de specialitate la Laboratorul de Analiza şi Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, iar cercetările continuă sub coordonarea procurorilor DIICOT, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tineri prinși cu hașiș și canabis într-un Mercedes Benz | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu