Luni 15 Iulie 2024, Actualizat acum 196 zile 12:00 am

 

Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată de DIICOT

imagini-DIICOT-mascatiUn kg de substanțe cu efect psihoactiv, aproape 1 kg. de cannabis, precum și instalații pentru cultivarea indoor a cannabisului au fost ridicate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași și cei din Bacău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în urma a 36 de percheziții efectuate ieri, la persoane bănuite de trafic cu produse etnobotanice și cannabis.

La data de 21 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Iași au efectuat 31 de percheziții domiciliare, în Iași și Bârlad și în orașul Podu Iloaiei, pentru destructurarea unei grupări infracționale, care ar fi comercializat cannabis și produse etnobotanice către consumatori din municipiul Iași.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Vaslui, Suceava, Botoșani, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, jandarmi, precum și polițiști de frontier din cadrul I.T.P.F. Iași.

Din cercetări a rezultat că produsele etnobotanice și drogurile ar fi fost fabricate de către persoanele bănuite de comiterea faptelor sau achiziționate din mediul online, din România sau state membre ale Uniunii Europene.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1 kg. de produse cu efect psihoactiv atât vrac cât și preparate în doze pentru comercializare, 500 de g. de cannabis, 7 cântare electronice, 3 pistoale cu gaz și aer comprimat, arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile și diverse substanțe chimice folosite ca materii prime.

15 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventive, iar față de alte 7 persoane s-a luat măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, în cadrul altui dosar penal, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. Bacău au efectuat o percheziție în municipiul Iași, 3 percheziții în Piatra Neamț și în municipiul Bacău, la membrii unei grupări inracționale specializată în trafic de droguri de risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Membrii grupării infracționale, aflați în legătură cu gruparea infracțională din Iași, sunt bănuiți că, începând cu luna octombrie a anului 2015, ar fi alimentat piața drogurilor din municipiul Bacău și municipiul Piatra Neamț.

Drogurile și substanțele psihoactive ar fi fost procurate de la un distribuitor din municipiul Iași, precum și prin cultivarea ‘indoor’ a plantelor de cannabis de către dealer-ii locali.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 300 g. de substanțe vegetale cu efect psihoactiv, 5 plante de cannabis și instalația pentru cultivarea acestora, 32 de g. de cannabis, o balanță electronică, 6 telefoane mobile, un hard-disk și 3.500 de lei.

De asemenea, 4 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar față de altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Lăsați un comentariu