Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

 

Doi tineri cercetați pentru furt din locuințe

politie1Un tânăr în vârstă de 27 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar unul de 17 ani a fost reținut pentru furt. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, în ziua de 04.05.2016, am fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 75 de ani, cu privire la faptul că din locuința proprietate i-au fost sustrase bijuterii și bani.
Polițiștii hușeni au constatat că aspectele sesizate se confirmă și au stabilit faptul că din imobil a fost sustrasă suma de 5.200 euro și bijuterii în valoare de 4.500 lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Huși l-au identificat pe T. Paul, de 27 ani, din comuna Crețești, bănuit de comiterea faptei. În noaptea de 30.04/01.05.2016, acesta a pătruns în locuința părții vătămate și a sustras bani și bijuterii. Tânărul cunoștea faptul că proprietarii nu sunt la domiciliu.
În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reţinut de poliţişti și prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși, cu propunere de arestare preventivă. O parte din prejudiciu a fost recuperat și restituit părții vătămate.

Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui l-au reținut pentru 24 ore pe Ciprian P., de 17 ani, din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt, faptă săvârșită într-o locuință situată pe strada Avram Iancu din municipiul Vaslui.
Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că în ziua de 21 aprilie a.c., tânărul a pătruns într-un apartament din municipiul Vaslui și a sustras suma de 2.400 lei și 250 g bijuterii din aur. Tânărul cunoștea faptul că proprietarii nu sunt la domiciliu. După comiterea faptei, P. Ciprian a valorificat o parte din bijuterii.
Polițiștii au recuperat suma de 2.800 lei, 300 euro și 55 g de bijuterii și le-au restituit persoanei vătămate.
În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru recuperarea întregului prejudiciu.

Lăsați un comentariu