Autorităţile din oraşul vasluian Negreşti vor deschide un centru de permanenţă medicală în clădirea fostului spital închis în 2011 de Guvernul Boc alături de alte 66 de unităţi similare din întreaga ţară, asistenţa medicală urmând să fie acordată de şase medici de familie din zonă.
Spitalul Orăşenesc Negreşti, a cărui activitate a fost oprită în urmă cu doi ani, printr-o Hotărâre de Guvern, va fi redeschis de primăria din localitate, însă doar ca un centru de permanenţă medicală, unde serviciile vor fi oferite, prin rotaţie, de şase medici de familie din zona nord-vest a judeţului Vaslui.
Activitatea medicală se va desfăşura în vechea clădire a spitalului din Negreşti, în condiţiile în care imobilul în care a funcţionat unitatea medicală în perioada 2006 – 2011 este subiectul unui litigiu în instanţă cu o clinică privată din Bucureşti.
„Am discutat cu şase medici de familie din zona oraşului Negreşti care şi-au dat acordul de a oferi asistenţă medicală în viitorul Centru de Permanenţă, care va funcţiona în vechiul pavilion al spitalului. Noi am făcut toate demersurile necesare la Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, urmând ca finanţarea centrului să fie făcută de către Ministerul Sănătăţii. Dacă nu vor exista oprelişti, în această primăvară proiectul va prinde contur”, a declarat, joi, primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.
Spitalul Orăşenesc Negreşti a fost închis de Ministerul Sănătăţii la data de 1 aprilie 2011, alături de alte 66 de unităţi similare din ţară, din cauza ineficienţei, stabilită în urma evaluării făcute de specialiştii ministerului, pe baza unor indicatori de performanţă. La câteva luni de la încetarea activităţii, Consiliul Local a aprobat asocierea cu o clinică privată din Bucureşti în iscopul redeschiderii spitalului. Întrucât clinica din Capitală nu a realizat nimic în timpul stabilit de comun acord cu autorităţile negreştene, Consiliul Local a solicitat în instanţă rezilierea contractului, procesul fiind în continuare pe rol.
Sursa: Mediafax