Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Doi tineri, condamnaţi la închisoare pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc

Doi tineri din Vaslui au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, după ce, la sfârşitul anului trecut, i-au vândut unui ofiţer sub acoperire aproape un kilogram de canabis şi două doze de cocaină.

Magistraţii Tribunalului Vaslui i-au condamnat pe Vlad Bocăneţ şi Cosmin Chelariu la câte cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, sentinţa fiind dată la doar o lună de la trimiterea celor doi tineri în judecată.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanţă de procurorii DIICOT, cei doi vasluieni au fost prinşi, în decembrie 2012, în timp ce unul din ei încerca să vândă unui ofiţer de la Crimă Organizată 500 de grame canabis şi două doze de 1,7 grame de cocaină.

Primul care a intrat în atenţia anchetatorilor a fost Vlad Bocăneţ, după ce procurorii de la Crimă Organizată au aflat că tânărul ar fi participat, la mijlocul anului trecut, la comiterea unei infracţiuni cu violenţă în Bucureşti, unde ar fi pierdut o armă kalaşnikov.

Astfel, procurorii au apelat la un ofiţer sub acoperire, care a avut o primă întâlnire cu Bocăneţ în luna octombrie 2012, în municipiul Iaşi, tânărul aducând, de probă, două grame de canabis, sub garanţia că poate să-i vândă un kilogram de droguri.

Aşa cum au convenit, cei doi s-au întâlnit, zece zile mai târziu, atunci când, susţin anchetatorii, vasluianul i-a vândut ofiţerului sub acoperire aproape jumătate de kilogram de canabis cu suma de 6.500 de lei, droguri fiind aduse din străinătate de Cosmin Chelariu. Cum Bocăneţ s-a oferit să-i aducă marfă în continuare şi, în plus, chiar şi arme, anchetatorii nu l-au arestat pe tânăr, astfel încât au stabilit o nouă întâlnire două luni mai târziu.

În 13 decembrie 2012, Vlad Bocăneţ s-a întâlnit din nou cu ofiţerul sub acoperire căruia i-a adus alte 500 de grame de canabis şi două doze de 1,7 grame de cocaină ca mostre. În acel moment, procurorii DIICOT i-au reţinut pe cei doi tineri, fără a mai risca să aştepte şi armele promise de Bocăneţ ofiţerului sub acoperire, ce ar fi urmat să intre în ţară în decembrie.

Prezentaţi în faţa instanţei la mijlocul lunii decembrie, cei doi tineri au fost arestaţi sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu