Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bebeluş mort sub ochii părinţilor

Un copil de doar 11 luni din satul Emil Racoviţă, judeţul Vaslui, a murit, marţi, chiar sub ochii părinţilor. Bebeluşul era bolnav de mai multe zile, însă nici mama şi nici tatăl acestuia nu şi-au dat seama de acest lucru.
Marţi, însă, micuţul a rămas în grija bunicii, care a văzut că micuţul nu se simte bine şi a insistat apoi la părinţii lui să cheme ambulanţa. Medicii au ajuns la casa acestora, însă nu au reuşit să îl salveze pe micuţ, care era în stop cardio respirator, nici după 30 de minute de resuscitare.
La sosirea medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui, părinţii bebeluşului erau într-o stare avansată de ebrietate. De altfel, ei sunt cunoscuţi de vecini ca fiind neglijenţi şi consumatori de alcool.
Aceştia mai au acasă trei copii.
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat o anchetă în acest caz pentru a vedea dacă părinţii se fac vinovaţi de neglijenţă.
Cei doi părinţi se plâng că sunt foarte săraci şi abia trăiesc de pe o zi pe alta. Spun că nu au cu ce să înmormânteze trupul neînsufleţit al micuţului, iar dacă autorităţile nu le dau bani pentru înmormântare, îl vor lăsa pe copil la morgă.

Lăsați un comentariu