Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Incendiu în centrul municipiului Vaslui, la sediul fostei protoierii, cinci persoane fiind evacuate

Un incendiu puternic a avut loc, miercuri după-amiază, la sediul fostei protoierii din zona centrală a municipiului Vaslui, unde flăcările au cuprins peste 350 de metri pătraţi de acoperiş, fiind afectat şi un imobil învecinat, de unde au fost evacuate cinci persoane.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a izbucnit în podul imobilului în care a funcţionat Protoieria Vaslui şi, până de curând, o grădiniţă cu program prelungit, ulterior flăcările extinzându-se la întregul acoperiş, în suprafaţă de peste 350 de metri pătraţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În consecinţă, pompierii au trimis în zonă trei autospeciale şi au intervenit aproximativ două ore pentru a lichida incendiul.
„În momentul în care pompierii au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta, în mai multe focare, la acoperişul imobilului. În zonă au fost trimise trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, având în vedere că exista riscul extinderii la locuinţele din jur. Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.
Conducerea Protoieriei Vaslui susţine că imobilul cuprins de incendiu nu era locuit de mai bine de patru ani şi urma să fie modernizat.
Până în urmă cu patru ani, în acest edificiu a funcţionat o grădiniţă, a cărei activitate a fost mutată de primărie în altă parte. De atunci, clădirea se afla în conservare, cu intenţia de a o moderniza. Din păcate, a venit această nenorocire şi, cel mai probabil, vom fi nevoiţi să o dărâmăm, urmând ca în locul ei să construim, cu sprijinul Episcopiei Huşilor şi în parteneriat cu primăria, un aşezământ social, în slujba comunităţii„, a precizat protopopul de Vaslui, Vasile Pârcălabu.
Pe lângă sediul fostei protoierii, incendiul a afectat şi un imobil învecinat, de unde a fost evacuată o familie formată din cinci persoane.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Vaslui, familia în cauză va fi mutată în sediul administrativ al oborului din municipiu, undepe perioada iernii a funcţionat adăpostul de noapte pentru oamenii străzii.

Lăsați un comentariu