Sâmbătă 15 Iunie 2024, Actualizat acum 166 zile 12:00 am

 

O cisternă cu 17 tone de combustibil s-a răsturnat în urma unui accident 

cisternaO cisternă cu 17 tone de combustibil s-a răsturnat în urma unui accident produs pe E581. Mai multe echipaje de pompieri sunt la fața locului, existând pericol de explozie, potrivit Realitatea TV.

Traficul rutier pe Drumul European 581 a fost blocat, luni noapte, în dreptul localităţii Valea Grecului din judeţul Vaslui, la 10 kilometri de Vama Albiţa. O cisternă cu 17 tone de gaz petrolier lichefiat s-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Vaslui, circulația rutieră pe DN24B (E581) Albița – Huși este întreruptă pe ambele sensuri la intrarea în orașul Huși.

Măsura a fost luată de autorități pentru a se permite transbordarea în condiții de siguranță a încărcăturii (gaz petrolier lichefiat) dintr-o cisternă răsturnată pe marginea drumului într-o altă cisternă.

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, cisterna s-a răsturnat în şanţ după, într-o curbă, s-a desprins de capul tractor. Accidentul a avut loc la aproximativ 10 kilometri de Vama Albiţa. Gazul aflat în cisternă ar fi început să iasă afară, astfel încât s-a impus oprirea traficului pe respectivul sector de drum.

Traficul spre şi dinspre cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova este blocat până la rezolvarea situaţiei.

Cisterna cu GPL fusese încărcată la o rafinărie din ţară şi se îndrepta spre Republica Moldova. Şoferul nu a fost rănit.

Lăsați un comentariu