Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Peste 550 de bebeluşi din Vaslui, neimunizaţi din cauza lipsei vaccinului hexavalent

vaccin-antigripalPeste 550 bebeluşi din judeţul Vaslui nu au fost imunizaţi în ultima lună împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, meningitei virale şi hepatitei de tip B din cauza lipsei vaccinului hexavalent din depozitele Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Medicii de familie vasluieni au rămas de o lună fără vaccinul hexavalent ce se administrează bebeluşilor la vârsta de două, respectiv şase luni, după ce nu au mai primit repartiţiile de rigoare de vaccin de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În total, în luna martie, 550 de copii nu au fost imunizaţi, conform programului de vaccinări, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, meningitei virale şi hepatitei de tip B.

„În martie, nu am mai putut pune la dispoziţia medicilor de familie vaccinul hexavalent din cauza epuizării stocului existent. Noi am raportat încă de la începutul acestei lunii către Ministerul Sănătăţii lipsa acestui material biologic astfel încât urmează să primim, prin redistribuire de la DSP Vrancea, 190 de doze de vaccin. Oricum, nu este nicio problemă dacă se întârzie o lună administrarea acestui vaccin. Odată ce se va primi necesarul, se va intra într-un program de recuperare, în care vor fi imunizaţi toţi cei 550 de bebeluşi care nu au fost vaccinaţi în martie”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX medicul-şef al DSP Vaslui, Luminiţa Costache.

Potrivit sursei citate, DSP Vaslui este cu stocul aproape de zero şi în ceea ce priveşte vaccinul pentavalent, care se administrează copiilor la vârstele de patru luni şi un an.

Lăsați un comentariu