Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Aproape 100 de angajaţi de la Poşta Vaslui vor fi concediaţi! 20 pleacă acasă din aprilie

Aproximativ 100 de angajaţi ai Poştei Vaslui vor pleca acasă în acest an.
Concedierile încep din luna aprilie, când 20 de lucrători poştali ai Secţiei de Poştă Huşi vor fi trimişi în şomaj. Şi acesta este doar începutul pentru că în luna august, alţi 60 de salariaţi din cadrul Poştei Vaslui vor fi concediaţi.
Sindicaliştii sar ca arşi. Ei acuză conducerea Poştei Române că vrea să elimine societatea de pe piaţă.

“Nu cunoaştem exemple de state din Uniunea Europeană care să fi privatizat operatorul naţional, iar procesul să fi condus la o mulţumire generală a beneficiarilor de servicii şi salariaţilor. Intenţia de privatizare în 2011 – 2012 a 20%, majorată fără consultarea publică în 2013, la 51% ridică un mare semn de întrebare cu privire la acest proces. Salariaţii din Poşta Română, ca şi mulţi cetăţeni din această ţară, s-au săturat să vadă experimente nereuşite pe vieţile şi familiile lor”, a declarat Geta Turbatu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Vaslui.

La începutul acestei luni, în Piaţa Civică a municipiului Vaslui, peste 50 de sindicalişti au protestat împotriva conducerii Companiei Naţionale de Poştă Română (CNPR). Salariaţii s-au arătat nemulţumiţi faţă de restructurarea reţelei poştale, precum şi de modul în care se face privatizarea CNPR.

Lăsați un comentariu