Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

 

Telefon contrafăcut vândut cu 1.700 de lei

Trei tineri din județul Iaşi au fost prinli în flagrant de poliţişti în timp ce încercau să vândă un telefon contrafăcut, pentru care au solicitat suma de 1.700 lei.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Vaslui i-au depistat în flagrant pe  Ș. Alexandru, în vârstă de 20 ani, din municipiul Iaşi, R. Constantin, de 27 ani, din comuna Bîrnova, județul Iaşi și B. Ștefan,de  22 ani, din comuna Bivolari, județul Iași.

Cei trei au avut o înțelegere prealabilă pentru a induce în eroare un tânăr din municipiul Vaslui în legătură cu achiziționarea unui telefon mobil comandat on-line.

Din cercetările efectuate de polițiștii de investigații criminale a rezultat faptul că R. Constantin a postat pe un site de cumpărături  un anunț prin care oferea spre vânzare un telefon performant, la prețul de 1.700 lei. Anunțul a fost văzut de tânărul din municipiul Vaslui, care a luat legătura cu vânzătorul, stabilind ca telefonul să fie trimis printr-o firmă de curierat rapid.

B. Ștefan a achiziționat un aparat telefonic contrafăcut, ulterior cei trei deplasându-se în municipiul Vaslui. Ș. Alexandru a contactat telefonic cumpărătorul,  s-a prezentat cu o calitate falsă de agent la o firma de curierat și  a stabilit ca punct de întâlnire o parcare din municipiul Vaslui. În locația respectivă a încercat să încaseze de la cumpărător suma de 1.700 lei, rambursul coletului ce conținea telefonul contrafăcut prezentat ca un produs original.

Polițiștii au intervenit, i-au depistat pe cei trei făptuitori și i-au condus la sediul Poliției municipiului Vaslui pentru audieri.

Împotriva tinerilor, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 ore, ulterior aceștia fiind prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. S-a dispus cercetarea celor trei în stare de libertate pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de înșelăciune și a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lăsați un comentariu