Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Pensii cu întarziere pentru vasluieni. Poştaşii şi-au dat demisia!

Mii de pensionari ai judeţului Vaslui primesc cu întârziere pensiile din cauza numărului extrem de scăzut de factori poştali.

Reducerea forţată a numărului de ore de lucru în rândul salariaţilor Companiei Naţionale Poşta Română de la opt la patru ore pe zi a condus la demisii în bloc la Vaslui. Opt poştaşi au demisionat, iar alţii au intrat în concediu pentru creşterea copilului pentru a nu fi afectaţi de scăderea veniturilor.

În aceste condiţii, peste 5.700 de locuitori din 15 localităţi vasluiene îşi primesc cu întârziere pensiile şi corespondenţa.

În unele zone unde au apărut aceste demisii, am făcut o redistribuire a localităţilor la ceilalţi poştaşi. Însă, în trei cazuri, respectiv Puşcaşi, Pădureni şi Iveneşti, nu s-a putut realiza acest lucru, având în vedere arealul mare de desfăşurare a activităţii. În aceste condiţii, de două ori pe săptămână, am organizat deplasarea unor salariaţi de la sediul Oficiului de Poştă Rurală Mecanizată pentru achitarea pensiilor şi distribuirea corespondenţei”, a declarat şeful Oficiului Judeţean de Poştă Vaslui, Nicuţă Marcu.

La nivelul judeţului Vaslui, îşi desfăşoară activitatea 350 de poştaşi.

Lăsați un comentariu