Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Fost preşedinte al CJ Vaslui, trimis în judecată

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Ion Manole, care a fost şi director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui,  a fost trimis în judecată  de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru conflict de interese.

El este acuzat că ar fi avizat 14 contracte privind achiziţia unor substanţe pentru dezinsecţie şi deratizare de la o firmă la care el şi soţia sa erau asociaţi. Primul termen de judecată este stabilit pe 30 mai. Potrivit procurorilor, în perioada 7 aprilie – 21 decembrie 2008, Ion Manole, în calitate de director administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a avizat 14 contracte de achiziţii de produse, printre care arbuşti, plante ornamentale, insecticide, substanţe chimice pentru dezinsecţie şi deratizare, în valoare totală de 69.092 de lei, de la o societate comercială la care atât el, cât şi soţia sa, Elena Manole, erau asociaţi. Pentru toate aceste achiziţii inculpatul a urmat procedura de achiziţie directă, valoarea produselor din cadrul fiecărei achiziţii nedepăşind echivalentul în lei a 15.000 euro, valoare de la care este obligatorie parcurgerea unei alte proceduri de achiziţie.

Ion Manole este acuzat şi că, la 10 martie 2010, cu ocazia completării declaraţiei de interese, a omis să specifice calitatea lui şi a soţiei sale de asociaţi la societatea cu care Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui avea relaţii comerciale.

  • 15 mai 2013
  • Comentariile sunt închise pentru Fost preşedinte al CJ Vaslui, trimis în judecată

Comentariile sunt închise.