Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

 

Adrian Porumboiu şi-a anunţat retragerea de la FC Vaslui

Adrian Porumboi a anunţat, vineri, printr-un comunicat că se retrage de la FC Vaslui. El consideră că a greşit când a decis să investească într-un cub de fotbal şi crede că lipsa trofeelor din palmaresul FC Vaslui poate fi explicată prin faptul că el nu a trişat. Omul de afaceri spune că în Liga I au existat aranjamente evidente între echipe, decizii direcţionate ale arbitrilor şi comisii care au judecat după interesul unora.

 „Am vrut să ofer unui oraş ca Vasluiul, oamenilor de aici, o bucurie prin echipa de fotbal, dar mai ales o ieşire dintr-un cotidian marcat de imagini negative.  În mare parte am reuşit, dar eforturile financiare şi mai ales pasiunea pe care am pus-o nu au avut efectul scontat. Creând o echipă bună, apreciată ca având, campionate la rând, cel mai spectaculos joc, nu am câştigat niciun trofeu. Explicaţia este una singură. N-am câştigat pentru că n-am trişat. Jocul de fotbal, ca orice sport, trebuie să se dispute doar pe teren. Din păcate, marea majoritate a campioanelor noastre din ultimii ani au fost decise prin cotloane, nu pe teren. Aranjamente evidente între echipe, decizii direcţionate ale arbitrilor, Comisii care au judecat şi judecă după interesul unora”, a afirmat Porumboiu  în comunicat.

Porumboiu a precizat că clubul FC Vaslui are asigurat bugetul pentru performanţă şi le-a cerut autorităţilor locale să se implice mai mult în susţinerea grupării.

Adrian Porumboiu a finanţat echipa FC Vaslui din anul 2002, iar cea mai bună performanţă în Liga I a formaţiei moldave a fost locul doi ocupat în sezonul 2011/2012.

Lăsați un comentariu