Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Elevi învăţaţi cum să circule şi în vacanţă

Poliţiştii rutieri derulează activităţi destinate creşterii gradului de siguranţă a elevilor în perioada vacanţei de vară. O astfel de activitate a fost desfăşurată în această săptămână în municipiul Huşi.

Sub deviza „ÎN VACANŢĂ CIRCULĂM ÎN SIGURANŢĂ!”, poliţiştii rutieri au fost alături de aproape  200 de copii din municipiul Huşi aflaţi în această săptămână în grija „Asociaţiei Congregaţia Surorile Săracilor Părintelui Vincenzo Morinello”. În activitatea desfăşurată, poliţiştii au fost sprijiniţi de cei 70 de voluntari ai asociaţiei care i-au supravegheat îndeaproape pe copii.

La activitate au participat copii din clasele I – VIII  care au aflat cum trebuie să traverseze strada, pe unde pot circula cu bicicleta şi cum să îşi aleagă locul de joacă potrivit.

Cel mai discutat subiect a fost cel referitor la  regulile de circulaţie cu bicicleta. Copiii au dorit să ştie cum trebuie să fie echipat vehiculul şi cum trebuie să circule cu bicicleta în siguranţă pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere.

Au fost puse în discuţie prevederile legale referitoare la măsurile contravenţionale ce pot fi luate în cazul nerespectării normelor rutiere, dar şi a faptelor penale pe care le pot comite din cauza anturajului şi a influenţelor grupurilor din care fac parte.

Poliţiştii au exemplificat cazuri de accidente care au avut loc în judeţul Vaslui, determinând elevii să descopere cauzele producerii lor şi modalitatea în care acestea puteau fi evitate. Pentru o mai bună conştientizare a consecinţelor accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii, poliţiştii le-au prezentat câteva clipuri sugestive.

Partea cea mai interesantă a activităţii a  fost concursul rutier organizat pe două probe: proba teoretică şi proba practică de cunoaştere a regulilor de circulaţie în parcul şcoală prin care poliţiştii au promovat deplasarea cu bicicleta în siguranţă pe drumurile publice, cu respectarea celor mai importante reguli privind asigurarea, semnalizarea şi deplasarea fără viteză.

Prin participarea la astfel de concursuri, copiii îşi dezvoltă îndemânarea în mersul cu bicicleta şi cunoştinţele de circulaţie rutieră pe care le vor aplica în deplasarea pe drumurile publice.

Lăsați un comentariu