Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

S-au călcat în picioare pentru pomana de la Uniunea Europeană. Unora li s-a făcut rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale

Sărăcia i-a făcut pe zeci de locuitori din Bârlad, judeţul Vaslui, să se calce în picioare la Centrul de Afaceri Tutova pentru ajutoarele de la Uniunea Europeană. Au stat încă de la primele ore ale dimineţii zeci de minute la cozi imense, iar când şi-au pierdut răbdarea au început să se îmbulzească. Unora li s-a făcut rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale de la echipajele ambulanţei. De două zile ţine această situaţie. Deşi sunt peste 4.000 de bârlădeni care vor primi pomana de la Uniunea Europeană, oamenii se îmbulzesc pentru a nu mai fi nevoiţi să mai facă un drum.  Beneficiarii ajutoarelor sunt persoane asistate social, şomeri aflaţi în evidenţă, persoane cu handicap, pensionarii care au un venit de sub 390 de lei pe lună, dar şi de veteranii şi văduvele de război. 
Nevoiaşii primesc pachete cu câte 10 kilograme de făină, 5 litri de ulei, 3 kilograme de zahăr, o conservă de roşii în bulion şi o cutiuţă cu miere de albine.

Lăsați un comentariu