Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Serviciile AJOFM – la un click distanță

În cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi din data de 27 septembrie va avea loc lansarea portalului www.eajofm.ro. Practic, în cadrul proiectului Serviciul public de ocupare – calitate, accesibilitate și proptitudine a fost dezvoltată o aplicaţie care are ca scop introducerea serviciilor de tip self-service pentru 5 instituţii implicate în acest proiect: AJOFM Sibiu, AJOFM Satu Mare, AJOFM Hunedoara, AJOFM Dâmboviţa şi AJOFM Vaslui. Aplicaţia poate fi accesată de pe calculatorul personal, de pe touch screen din sediile AJOFM şi de pe telefonul mobil, folosind www.eajofm.ro.

”Aplicaţia este destinată persoanelor care au loc de muncă dar care vor să fie în legătură permanentă cu informaţiile din piaţa muncii, şomerilor indemnizaţi, neindemnizaţi, angajatorilor şi angajaţilor din AJOFM. Folosind portalul web, fiecare grup ţintă beneficiază de servicii dedicate, fiecare grup fiind în permanenţă ghidat şi consiliat prin intermediul a nouă module – Contul meu, e-Urnă, e-Info, Alerte, e-Bursă, e-Recomandări, e-Ocupare, Viza electronică, Panou de control”, a declarat Daniel Olteanu, directorul executiv al AJOFM Vaslui.

Persoanele fizice, indiferent de tipul lor, pot să configureze CV-ul în format europass precum şi scrisori de intenţie – toate acestea folosind modulul e-Urnă. Persoanele având statut de şomeri indemnizaţi primesc alerte cu privire la data prezentării la viză, viză pe care o pot efectua de la orice punct din ţară care face parte din acest proiect. Alertele se primesc pe diverse canale, inclusiv prin apel telefonic folosind tehnologia text to spech dezvoltată de firma iQuest Technologies. Persoanele având statut de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi primesc consiliere pe portal atât din partea angajaţilor AJOFM prin recomandări de locuri de muncă disponibile cât şi automat din partea sistemului. Pentru a putea efectua viza in forma electronică, persoanele cu statut de șomer vor fi constrânse de către sistem să dețină un CV și să onoreze eventuale recomandări de locuri de muncă, scopul final fiind reintegrarea șomerilor pe piața muncii.

Angajatorii au la dispoziţie mecanisme simple de comunicare a locurilor de muncă disponibile sau ocupate cu şomeri indemnizaţi la AJOFM, conform legii, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la sediile acestora. Angajatorii au posibilitatea de a trimite declaraţiile rectificative către AJOFM, folosind portalul.

Sistemul pune la dispoziţie persoanelor fizice şi angajatorilor o bursă a locurilor de muncă prin intermediul modulului e-Bursă. Sistemul informează şi consiliază toţi utilizatorii pe diverse canale.

Portalul permite angajaţilor AJOFM configurarea de alerte şi de informaţii destinate tuturor categoriilor de utilizatori, informaţii actualizate şi în concordanţă cu exigenţele fiecărei categorii. Aceştia au acces la rapoarte și pot face recomandări de locuri de muncă persoanelor fizice aflate în evidenţa AJOFM.

Lăsați un comentariu