Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

 

“Zilele recoltei” la Vaslui

Sâmbătă şi duminică Piaţa Traian a fost luată cu asalt de producători din întreg judeţul şi chiar din judeţele limitrofe, dar şi de precupeţi, cu toţii prezenţi la o nouă ediţie a “Zilelor recoltei”. Clienţii, mai tineri sau mai în vârstă, au fost puşi într-o reală dilemă ce să cumpere, cu ce să se înfrupte din bunătăţile pregătite special pentru aceste zile berbecuţi la proţap, mici, must sau păstrămi, dar şi brânză şi chiar mămăligă.

Nu putea trece toamna fără să facem acest eveniment, ajuns la a patra ediţie. Ne bucurăm, în primul rând, că am avut parte de o recoltă bogată, şi avem parte de suficiente produse. Este şi un moment oportun pentru a ne pregăti cămara pentru iarnă, dar şi să servim un pahar cu must, să mâncăm un mic sau o pastramă. Vom încerca să păstrăm acest eveniment, care a devenit, deja, o tradiţie, iar la anul să îl organizăm la un nivel mult mai mare“, a declarat primarul Vasile Pavăl.

În ambele zile piaţa a fost un furnicar. Lumea venea şi pleca, cei mai mul

I mergând spre case cu şacoşele încărcate. Numeroase gospodine s-au aprovizionat cu murături, gogoşari sau conopidă, perioada de punere a acestora fiind în toi.

Lăsați un comentariu