Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Spitalele din Vaslui au rămas fără bani! Angajaţii se tem că nu-şi vor primi salariile

Cele patru spitale din judeţul Vaslui au rămas fără bani pe ultimul trimestru al anului. În timp ce managerii unităţilor medicale nu ştiu de unde să facă rost de bani pentru a plăti furnizorii şi serviciile, angajaţii spitalelor se tem că nu vor avea salarii. Casa Judeţeană  

de Asigurări de Sănătate (CJAS) a dat bani doar pentru salariile din luna septembrie şi octmobrie, însă nimeni nu garantează că o parte din aceşti bani vor fi cheltuiţi în altă parte. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui are nevoie de 24 de milioane de lei pentru a acoperi atât cheltuielile de personal, cât şi necesarul pentru bunuri şi servicii. Spitalul „Elena Beldiman“ din Bârlad ar avea nevoie de 3,2 milioane de lei numai pentru salarii. La Spitalul „Dimitrie Castroian“ din Huşi, până la sfârşitul acestui an ar mai fi nevoie de 1,55 de milioane de lei. La Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unitate care pentru luna septembrie a primit suma de 330.000 de lei, bani extrem de puţini ţinând cont că numai pe salarii se duc 280.000 de lei, are nevoie de un buget lunar de 4,2-4,3 miliarde lei vechi pe timp de vară, iar în sezonul rece, când cresc cheltuielile la întreţinere, e nevoie de peste 5 miliarde pe lună pentru funcţionarea normală.

Lăsați un comentariu