Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

O fetiţă diagnosticată cu laringită a murit la o oră de la internare. Minsterul Sănătăţii a început un control la spital

O fetiţă, în vârstă de patru, dintr-o familie din localitatea vasluiană Buneşti- Avereşti a murit la o oră de la internare după ce medicii au diagnosticat-o cu laringită. Părinţii îi acuză pe medici de malpraxis, iar ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a declarat că a dispus să fie făcut un control de către o echipă a Ministerului Sănătăţii, care să stabilească dacă au fost respectate toate normele şi protocoalele de acordare a asistenţei medicale.

Ministrul a mai spus că echipa de control va face un raport şi, în funcţie de concluziile specialiştilor, în cazul în care se va stabili că a fost o culpă medicală, vor fi făcute recomandările de sancţionare a celor vinovaţi.

Ministerul Sănătăţii a precizat, într-un comunicat de presă, că verificările la Spitalul Municipal Huşi vor fi făcute de o echipă mixtă alcătuită din reprezentanţi ai MS şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Diagnosticată de către medicul de gardă cu „laringită acută, cu sindrom febril”, fetiţa a primit tratamentul adecvat pentru o astfel de boală. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament. Fetiţa a intrat în stop cardiac şi respirator în 40 de minute de la internare şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată.  Poliţiştii de investigaţii criminale au declanşat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală.

Lăsați un comentariu