Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Autoturism Chrysler căutat în Italia descoperit de poliţiştii de frontieră vasluieni

Vama-AlbitaPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa – ITPF Iaşi au întocmit lucrare penală unui bărbat, care conducea un autoturism marca Chrysler ce figura ca bun căutat în vederea confiscării de către autorităţile italiene.

Marţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, S.R., având dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism marca Chrysler 300C Touring.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul aparţine unei firme de leasing din Italia, iar utilizator era un cetăţean italian F.A.P. La solicitarea lucrătorilor noştri S.R. nu a putut prezenta niciun document din care să rezulte că firma de leasing şi-a dat acordul ca autoturismul să părăsească teritoriul Italiei.

Având suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, poliţiştii de frontieră au contactat firma de leasing, iar reprezentanţii acesteia au confirmat că mijlocul de transport nu avea dreptul să părăsească teritoriul Italiei. Totodată, aceştia au facut o plângere la autorităţile italiene, care la scurt timp au emis o alertă pentru autoturismul în cauză, ca fiind bun căutat în vederea confiscării.

În legătură cu cele constatate, S.R. a declarat că la începutul lunii octombrie aflându-se în localitatea Parma, Italia, l-a contactat pe cetăţeanul italian F.A.P., căruia i-a cerut să-i împrumute un autoturism in vederea deplasării în Republica Moldova pentru a-şi rezolva nişte probleme personale. Cetăţeanul italian a fost de acord să împrumute autoturismul marca Chrysler 300C Touring şi i-a înmânat lui S.R. o procură notarială prin care îl împuternicise să deţină, să folosească, să vândă, să închirieze şi să radieze din circulaţie autoturismul.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Autoturismul în valoare de 155.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Lăsați un comentariu