Luni 15 Iulie 2024, Actualizat acum 196 zile 12:00 am

 

Peste 88.000 de tichete de masă, câştigate în instanţă de 630 de salariaţi ai Spitalului Bârlad

Peste 88.000 de tichete de masă, aferente unei perioade de opt luni, au fost câştigate în instanţă de 630 de salariaţi ai Spitalului de Urgenţă Bârlad care au dat în judecată unitatea medicală la jumătatea anului trecut, după ce conducerea spitalului a suspendat acordarea acestui drept salarial.

Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză Sindicatului ”Sanitas” Vaslui în procesul intentat, în aprilie anul trecut, Spitalului de Urgenţă Bârlad de către cei 630 de salariaţi membri de sindicat, după ce acestora nu li s-au mai acordat tichete de masă începând cu luna martie 2014.

Instanţa vasluiană obligă conducerea unităţii medicale să acorde retroactiv celor 630 de angajaţi tichetele de masă pe o perioadă de opt luni, ceea ce înseamnă că fiecare salariat va trebui să primească, în medie, 140 de tichete de masă.

”Noi credem că cei din conducerea Spitalului Bârlad sunt de bună-credinţă şi vor pune în aplicare hotărârea instanţei. Deja s-a intrat într-un ritm normal de acordare a tichetelor de masă încă din decembrie anul trecut, când au fost date drepturile aferente lui noiembrie, iar luna aceasta se vor acorda cele pentru decembrie. Până la urmă, este un drept prevăzut şi asumat în contractul colectiv de muncă şi era de aşteptat ca instanţa să ne dea câştig de cauză”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Sindicatului ”Sanitas” Vaslui, Daniela Clătinici.

Suma totală pe care Spitalul de Urgenţă Bârlad trebuie să o achite pentru acordarea celor peste 88.000 de tichete de masă depăşeşte 790.000 de lei.

Spitalul de Urgenţă Bârlad, unitate cu 816 paturi pentru spitalizare continuă si 37 paturi pentru spitalizare de zi, are 830 de salariaţi.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu