Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Percheziţie la locuinţa unui bărbat implicat în contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vaslui au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat bănuit că ar fi ajutat membrii unei grupări infracţionale specializate în contrabandă să introducă ţigări în ţară. Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore.

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au efectuat o percheziţie la locuinţa unei bărbat, de 48 de ani, din Iaşi, bănuit că ar face parte dintr-o grupare infracţională organizată specializată în contrabandă cu ţigări. La activităţi au participat poliţişti de la Poliţia Municipiului Huşi – I.P.J. Vaslui.

Bărbatul este bănuit că ar fi sprijinit membrii grupării infracţionale pentru introducerea în ţară a mărfurilor supuse regimului accizabil.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deconstituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă cu ţigări,urmând a fi prezentat, în cursul zilei de mâine, magistraţilor de la Tribunalul Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că, în acelaşi dosar, la data de 17 decembrie 2014, poliţiştii şi procurorii au efectuat alte 11 percheziţii la locuinţele membrilor acestei grupări infracţionale, precum şi la două spaţii comerciale din Vama Albiţa, în care funcţiona o firmă administrată de unul dintre aceştia.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie-decembrie a.c., 8 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 53 de ani, toţi din municipiul Huşi, ar fi introdus în România, în mod ilegal, aproximativ 200.000 de ţigări cu timbre fiscale de accizare din Republica Moldova.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 70.000 de lei.

 

În urma administrării probatoriului, trei dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestaţi preventiv.

Lăsați un comentariu