Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Pleacă profesorii din şcolile din Vaslui. Zeci de cereri de concedii fără plată de la începutul anului!

Zeci de profesori din judeţul Vaslui şi-au depus cereri pentru concedii fără plată de la începutul anului şcolar.Aceştia preferă să meargă la muncă în străinătate pentru că nu se mai pot întreţine cu salariile pe care le primesc pentru serviciul la catedră. Cei mai mulţi dintre ei pleacă pentru cel puţin un an de zile.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui spune că a fost nevoită să refuze o parte din cererile care nu îndeplineau toate condiţiile pentru un concediu mai prelungit. Până acum, au fost înregistrate 35 de cereri, însă şefii inspectoratului se aşteaptă ca numărul acestora să crească până la sfârşitul anului şcolar.

Majoritatea acestora nu precizează în mod explicit motivele plecării în concediu, dar o parte din cadrele didactice au motivate ca vor să-şi realizeze studii în special în străinătate. Este posibil să fie plecat şi la muncă în străinătate , este posibil să lucreze chiar la noi în ţară în alte domenii de activitate, dar în mod legal ei pot face asta dacă îndeplinesc condţiile impuse de lege. Au fost cazuri în care au solicitat doar o lună de concediu fară plată”, a spus Gabriela Placintă, inspecor general la ISJ.

În anul şcolar trecut, peste 110 profesori, educatori şi învăţători şi-au luat concedii fără plată pentru un an de zile, iar mulţi dintre ei nu au mai revenit la catedră.

Lăsați un comentariu