Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Virozele fac ravagii! Sute de oameni băgaţi în spital

Au profitat de vreme şi au ieşit la plimbare îmbrăcaţi lejer, iar acum au umplut paturile spitalelor din Vaslui. Este vorba despre sute de oameni care au ajuns la medic cu viroze respiratorii acute. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, numărul de pneumonii înregistrat este alarmant de mare.spitalul judetean vaslui
În cea de a 3-a săptămână de monitorizare a infecţiilor respiratorii din acest sezon, au fost raportate 438 cazuri de viroze, incidenţa cea mai crescută fiind la grupa de vârstă 5 – 14 ani, cu 169 de cazuri. Ponderea cea mai mare a internărilor s-a înregistrat în rândul sugarilor si copiilor 2-4 ani. De asemenea, în aceeaşi perioadă de referinţă s-au înregistrat 181 cazuri de pneumopatii acute, cele mai multe fiind la grupa de vârstă 15 – 49 ani, cu 35 de îmbolnăviri. Ponderea cea mai mare a internărilor cu pneumopatii acute a fost la aceiaşi grupa de varsta 15-49 ani, cu 14 cazuri spitalizate“, a declarat purtatorul de cuvânt al DSP Vaslui,  Mihaela Topliceanu.
Reprezentanţii DSP cred că numărul îmbolnăvirilor este mult mai mare pentru că sunt vasluieni care se tratează singuri acasă şi nu sunt luaţi în evidenţă de medici.

Lăsați un comentariu