Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Ziua Artileriei sărbătorită în Garnizoana Bârlad. Vezi programul manifestărilor!

Duminică, 10 noiembrie, militarii bârlădeni sărbătoresc 170 de ani de la înfiinţarea Artileriei Române Moderne.

Cu această ocazie în Garnizoana Bârlad vor avea loc o serie de manifestări pentru omagierea jertfelor înaintaşilor artilerişti, evocarea tradiţiilor de luptă ale Artileriei Române, precum şi activităţi sportive şi aplicativ-militare. Ca noutate pentru Bârlad, va avea loc o retragere cu torţe şi o “Cupă a Presei” la Tir.

 

Programul manifestărilor organizate de unităţile militare din Garnizoana Bârlad, cuprinde:

în perioada 1 – 7 noiembrie – competiţii sportive şi aplicativ-militare la care s-au înscris loturile sportive aparţinând unităţilor militare din garnizoană şi cele ale structurilor M.A.I. din Bârlad. În aceeaşi perioadă, militarii bârlădeni donează sânge în scop umanitar.  Activitatea se desfăşoară în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad în cadrul campaniei naţionale de donare de sânge „O şansă pentru viaţă”.

Pe 6 noiembrie, între orele 12.00-15.00, la sediul Unităţii Militare 01458 Bârlad din strada Tecuciului, nr.1 – 2, va avea loc o gală de filme documentare, iar în poligonul de tragere „Trestiana” se va organiza „Cupa presei la TIR”. Pe 7 noiembrie, între orele 10.00-15.00, pe platoul de lângă sediul Cercului Militar Bârlad din strada 1 Decembrie 1918, nr.25, cetăţenii municipiului Bârlad pot vedea o expoziţie de tehnică şi echipamente militare. Începând cu orele 18.00 pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Bârlad se vor desfăşura exerciţii demonstrative de tip DRILL TEAM, iar în încheiere va avea loc Retragerea cu torţe, o premieră în Bârlad, pe traseul: Cercul Militar, Primăria Bârlad, B-dul Republicii, U.M. 01458.

 

Seria manifestărilor dedicate Zilei Artileriei Române Moderne se încheie în data de 8 noiembrie, când la sediul U.M. 01458 Bârlad se va desfăşura adunarea festivă cu militarii din garnizoană, în cadrul căreia va avea loc un ceremonial religios, se vor prezenta mesajele cu ocazia Zilei Artileriei Române, premierea câştigătorilor competi]iilor sportive desfăşurate, precum şi defilarea unităţilor.

Începând cu ora 11.00 va avea loc Ziua Porţilor Deschise. Participanţii vor putea vedea tehnică şi echipamente militare din dotarea unităţilor şi exerciţii demonstrative de tip DRILL TEAM.

Pentru activităţile din 7- 8 noiembrie sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi mass-mediei, cadre militare active din M.Ap.N. şi M.A.I., cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război, reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie şi cultură, precum şi cetăţenii municipiului Bârlad.

 

 

Lăsați un comentariu