Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Destin crunt! Diagnosticat cu cancer la 30 de ani, un tânăr din Vaslui luptă să trăiască

Forţat de destin să-şi cerşească fiecare minut din viaţă, Andrei Asimine, tânărul în vârstă de 30 de ani din Huşi, trăieşte o adevărată dramă. în urmă cu trei ani a fost diagnosticat cu o boală cumplită, iar de atunci, pentru Andrei, fiecare zi reprezintă o luptă cu viaţa. Familia şi prietenii fac un apel disperat către cei care pot să ajute acest tânăr, care are o dorinţă aprigă de a trăi.

Să fii în floarea vârstei, atunci când toţi au aspiraţii, idealuri şi planuri de viitor, iar într-o zi să constaţi că toate aceste vise ţi-au fost interzise în mod nemilos, este poate cel mai cumplit moment din viaţă. Aşa începe povestea cutremurătoare a tânărului huşean Andrei Asimine, în vârstă de 30 de ani, pe care viaţa l-a pedepsit pe nedrept. Era la început de drum şi deja îşi făcuse o carieră în meseria lui de poliţist de frontieră. Nimic nu părea să-i oprească realizarea planurilor sale de viitor, asta până în nefericitul an 2010, când în urma unui control a primit o veste teribilă. Medicii l-au diagnosticat cu Melanom Malign (cancer de piele), iar până acum a trecut prin numeroase operaţii , a făcut tratament cu citostatice, însă de fiecare dată fără succes. Afecţiunea a recidivat, iar tumoarea s-a extins ca o caracatiţă, ajungând până în zona scapulară. După ce a fost internat la mai multe clinici de specialitate din ţară, medicii din cadrul Institutului Oncologic Fundeni din Bucureşti i-au recomandat tratamentul cu Zelboraf, un medicament care l-ar putea pune din nou pe picioare pe tânărul Andrei. Numai că tratamentul medicamentos este mult prea scump pentru posibilităţile familiei, ajungând la aproximativ 7200 euro pe lună. Andrei un este singurul caz dramatic din familia lovită de pera multe încercări, mama sa pirezând lupta cu aceeaşi boală, în urmă cu 2 ani. Este o luptă grea însă Andrei are de partea sa optimismul şi apriga dorinţă de a trăi.

„împreună îl putem ajuta pe Andrei”

Prietenii lui Andrei au creat pe facebook un grup denumit „împreună îl putem ajuta pe Andrei”, prin care cer ajutor din partea oamenilor cu suflet şi fac un apel umanitar pentru ca Andrei să se poată bucura în continuare de viaţă. Mesajele de susţinere şi de solidaritate nu au întârziat să apară. „La spital la Fundeni i-au spus că-i extirpă tumoarea , dar cu tot cu mână. însă, poate face un tratament care, bineînţeles, este peste puterile sale financiare. El a făcut un test şi e compatibil cu tratamentul, iar la vârsta lui ar da rezultate foarte bune. Tumoarea poate scădea foarte repede şi astfel s-ar mări substanţial speranţa de viaţă. De la anul este posibil ca tratamentul să fie gratuit şi în România, medicamentele să fie incluse pe lista de medicamente compensate. Dar până la anul este foarte mult timp, nu este o certitudine, iar Andrei are nevoie cât mai urgent de tratament. Doar împreună îl putem ajuta!”, a postat Lucian Dieac pe pagina de facebook creată pentru Andrei. Cei care vor să-l ajute pot face donaţii în conturile: RO85RZBR0000060016229873- cont LEI sau RO39RZBR0000060015903811- cont EUR.

 

Lăsați un comentariu