Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Asistenţii maternali din Vaslui nu şi-au primit banii de luni întregi

Probleme extrem de grave la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui. Conducerea instituţiei  ia în calcul restrângerea activităţii anul viitor. Şi asta din cauza lipsei fondurilor pentru plata asistenţilor maternali şi a furnizorilor.

Din anii trecuţi sunt restanţe la cei peste 1.400 de asistenţi maternali pentru plata hranei şi cazarmamentului copiilor pe care îi au în plasament.

Încă două luni au rămas neplătite.
Avem două luni de restanţe faţă de asistenţii maternali. Este vorba de vechile restanţe . Anul acesta am plătit mai multe luni şi încercăm ca la sfârşitul anului să plătim o lună în plus de sărbători. Vom vedea şi care va fi rectificarea bugetară şi în funcţie de aceasta să mai plătim o lună, iar la anul să ajungem la zi. Vreau să vă spun că şi asistenţii maternali sunt într-o situaţie dificilă fiindcă nu şi-au primit banii din 2009, dar nici nouă nu ne este comod .Avem o problemă că stam cu acestă restanţă. E drept că plătind asistenţii maternali mai mult am acumulat şi restanţe la furnizori. Dacă va fi nevoie la anul ne vom restrânge activitatea să diminuăm şi datoriile”, a spus Ionel Armeanu Ştefănică, director general la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vaslui.

În întreg judeţul Vaslui, peste 1.600 de copii sunt în grija a 1.400 de asistenţi maternali.

 

 

Lăsați un comentariu