Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

A murit la datorie! Un poştaş din Vaslui şi-a pierdut viaţa în timp ce ducea corespondenţa!

Marinel Ţurlea, poştaşul comunei Micleşti, a decedat vineri dimineaţă la vârsta de 40 de ani în timp ce împărţea corespondenţa. Duminică a fost condus pe ultimul drum de sute de săteni, rude, prieteni şi colegi!

Cu toate că suferea de diabet, ajutat de soţia sa, Marinel Ţurlea îşi făcea treaba ca la carte şi nu se plângea niciodată. Oamenii din sat vorbesc despre el ca despre pâinea lui Dumnezeu, un om respectuos, muncitor, un familist convins care îşi iubea cei doi copii şi soţia ca pe ochii din cap, într-un cuvânt un “erou”, aşa l-au numit bătrânele din sat, termen pe care l-a folosit şi primarul comunei. Bărbatul a fost transportat la spital joi după ce a leşinat de mai multe ori.
Starea de sănătate proastă nu l-a împiedicat să se reîntoarcă la serviciu chiar de a doua zi, pentru că, aşa cum el singur a spus, trebuia să închidă luna, oamenii trebuiau să îşi primească pensiile şi alocaţiile. Vineri dimineaţă, după ce i-a înmânat corespondenţa unui consătean, şi-a luat la revedere, a mai făcut câţiva paşi până la poartă, unde a căzut. A decedat în urma unui infract.
Apropiaţii susţin că poştaşul era din ce în ce mai abătut şi stresat din cauza disponibilizărilor din ultimul an şi a reducerilor salariale, trăia într-o tensiune continuă, cu salariul său susţinundu-şi întreaga familie. Duminică a fost condus pe ultimul drum de familie şi de un număr extrem de mare de oameni. Rar îţi este dat să vezi atâta jale pe metru pătrat. Cu mici cu mari, toţi micleştenii l-au plâns pe omul care le bătea la poartă în fiecare lună.

 

Este o pierdere mare pentru comuna Micleşti pentru că era un băiat extraordinar. Muncea din zori în noapte. Niciodată nu l-am văzut să se agite, să aibă discuţii neprincipiale cu oamenii din sector. A murit ca un adevărat erou la luptă, la munca pe care o desfăşura pentru a-şi câştiga pâinea. L-a luat salvarea şi s-a întors înapoi spunând că mai are de făcut nişte treburi. Era un om respectuos care nu vroia sa supere pe nimeni. Regretele mele şi a tuturor cetăţenilor din comuna noastră”, a declarat Agafiţei Doru Ineluş, primarul comunei Micleşti. Colegii regretă trecerea în nefiinţă atât de timpurie a lui Marinel Ţurlea şi sunt alături de familia îndoliată.

“Îşi începea ziua cu geanta de poştaş pe umăr, plin de griji şi responsabilitate. O sfârşea seara târziu vlăguit de drum, mâhnit că nu puteau să-i ajute pe cei ce îl aşteptau, împovărat de durerile şi lipsurile acestora. Dedicat până la sacrificiu muncii pe care o desfăşura, cu un bun simţ care îi impresiona pe cei de la sediul oficiului, nu accepta să creadă că Poşta Română este în declin. Era unul din cei care se încăpăţânau să ţină Poşta Română în zona sa de activitate, vie şi respectată. Marinel Ţurlea, agentul poştal de la Micleşti, a plecat la cele veşnice privind mai presus de familie şi sănătate închiderea lunii noiembrie 2013 şi finalizarea achitării pensiilor. Suntem trişti, neputincioşi şi plângem că am pierdut un coleg bun şi că n-am fost în stare să-l ajutăm când trebuia. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Nicuţă Marcu, director al Oficiului Judeţean de Poştă Vaslui.

 

Lăsați un comentariu