Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

 

Pungeştiul blocat! Zeci de vasluieni reţinuţi, accesul este interzis

Luni, la ora 9.30 erau retinute in jur de 40 de persoane din Tabara de Rezistenta din Pungesti. 

Jandarmii echipati cu bastoane, gaze lacrimogene, scuturi si cagule, au ridicat absolut pe toi cei din tabara si sub pretextul legitimarii i-au dus cu dubele in Vaslui.

Acum, in Pungesti, copii nu pot merge la scoala, nici o masina nu circula pe drumul judetean din Silistea, Pungesti, jandarmii si politia blocand drumul si accesul oricaror persoane si mijloace de transport spre Tabara de Rezistenta. Oamenii spun ca au fost calcati in picioare, fugariti, luati la bataie in curtile lor, nu au fost lasati sa fotografieze sau sa filmeze pentru ca sa nu existe dovezi ale abuzurilor facute de jandarmii veniti din mai multe locuri: Ploiesti, Bacau, Barlad, Vaslui, etc.

De altfel si accesul presei a fost oprit tot pentru ca sa nu existe informari corecte si mai ales dovezi a ceea ce au intreprins cei aproape 1000 de jandarmi, ce au anihilat rezistenta oamenilor din Pungesti cu violenta, incepand cu orele 5.30. Toti oamenii care nu au ajuns in tabara si cei care le-au venit in ajutor s-au oprit la barajul facut de politie la intrarea in Silistea, Pungesti, si femei cu copii in brate, batrane, barbati in toata firea, striga dupa ajutor la toti romanii care pot veni sa-i sprijine. Spre cei de la Pungesti se indreapta si doi membri ai Grupului de Initiativa a Societatii Civile (GISC) Bârlad: gr. (r) Neculai Rotaru si ing. Ovidiu Tiron.

Lăsați un comentariu