Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

22 de protestatari audiaţi după protestele de la Vaslui

În urma incidentelor petrecute, sâmbătă, în localitatea Siliştea, judeţul Vaslui, când un grup de persoane a distrus gardul
împrejmuitor aparţinând unei societăţi private şi a avut un comportament violent asupra forţelor de ordine,   22 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui în vederea stabilirii identităţii acestora şi adoptării măsurilor legale. De asemenea, pentru 14 dintre acestea s-au întocmit actele de constatare pentru săvârşirea unor fapte de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru o persoană au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii unei fapte de port ilegal de armă albă, 7 persoane au fost sancţionate cu amendă (valoarea acestora este între 500 şi 5000 de lei ) pentru fapta de participare la o adunare publică nedeclarată urmată de refuzul părăsirii acesteia la solicitarea forţelor de ordine.

Pentru activitatea de constatare a împrejurărilor de săvârşire a faptelor antisociale personalul Jandarmeriei Române şi-a asigurat mijloacele de probare necesare (înregistrări video, fotografii operative) ce vor fi puse la dispoziţie la solicitare organelor de urmărire penală.

În zonă au fost găsite mijloace pirotehnice şi incendiare; în acest moment poliţia desfăşoară activităţi specifice de verificare a acestor aspecte.

În ceea ce priveşte faptele de natură penală, actele întocmite de către jandarmi vor fi înaintate pentru soluţionare organelor de urmărire penală competente teritorial .

Lăsați un comentariu